Retourneren

Mijn streven is om je altijd  de beste kwaliteit te leveren. Ik controleer en verpak alle artikelen zorgvuldig voordat ik ze verzend. Toch kan het voorkomen dat  een artikel een gebrek bevat. Als dit het geval is heb je tot 14 dagen na ontvangst, het recht om aan mij door te geven dat je (een deel van ) je bestelling wilt retourneren. Het zogenoemde herroepingsrecht.

 

Dit doe je door een email te sturen naar info@kaartjelief.nl met daarin je naam, adresgegevens , je ordernummer en welk(e) artikel(en) je wilt retourneren.

De artikelen dienen ongebruikt te zijn en voor zover mogelijk in de originele verpakking te worden teruggestuurd. Hierna heb je nog 14 dagen de tijd om je artikel(en) te retourneren naar:

 

Kaartjelief

t.a.v. Joyce Diederik

Burgemeester van Gentsingel 7

2636 BP Schipluiden

 

 Houd rekening met onderstaande punten:

 

  • Retourneren kan op eigen kosten met PostNL via het postkantoor of PostNL Servicepunt.
  • Verstuur je retourzending als brievenbuspakje of pakket en bewaar de track & trace code goed; dit is jouw bewijs van retourneren
  • Het is niet mogelijk een product te ruilen

 

Zodra ik alles volgens bovenstaande voorwaarden heb ontvangen, zal ik het retour te ontvangen bedrag zo snel mogelijk - maar in ieder geval binnen 30 dagen - naar je overmaken.

 

Uitsluiting herroepingsrecht

Het herroepingsrecht is uitgesloten voor: Alle producten die naar jouw specificatie gemaakt zijn, zoals naamposters, geboortekaarten en andere op maat gemaakte producten (denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een aangepaste kleur, tekst en afbeelding). 

 

Klachten

Is je product anders dan je had verwacht? Laat het mij vooral weten! Zo kan ik mijn producten nog beter aan jouw wensen aanpassen.

Stuur een e-mail naar info@kaartjelief.nl of vul het contactformulier in waarin je jouw klacht omschrijft. Je ontvangt binnen 3 werkdagen een ontvangstbevestiging en binnen 14 dagen een oplossing of een termijn waarbinnen je klacht wordt opgelost.